Hummel kledingsponsor Sunderland vanaf 2024-2025

Vanaf het seizoen 2024-2025 is Hummel de kledingsponsor van Sunderland. Beide partijen tekenden vandaag een contract voor tenminste vijf seizoenen, wat betekent dat ''The Black Cats'' in ieder geval tot medio 2029 in tenues van het Deense sportmerk spelen. Hummel was eerder al kledingsponsor van de Championship club in de periode 1988-1994. De nieuwe deal betekent dat er ook een einde komt aan het partnership met Nike, dat sinds 2020 verantwoordelijk was voor de tenues en trainingskleding van Sunderland FC.

Hummel maakte eind jaren '80 de hoogtijdagen van Sunderland mee. Eind jaren 80 promoveerde de club namelijk naar de First Division (de huidige Premier League) en in 1992 behaalde de club de finale van de FA Cup, waarin het met 2-0 van Liverpool verloor op Wembley. De chevrons onderstrepen het tijdperk van Gabbiadini, Gates, Ball en Bennett, waardoor het merk onmiskenbaar verweven is in het erfgoed van de club. De Sunderland voetbalshirts zullen de komende jaren ongetwijfeld een verwijzing bevatten naar de tenues van eind jaren '80/begin jaren '90.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal. Chief Brand en Commercial Officer van SAFC, David Bruce, reageert: "We zijn al het hele seizoen bezig met deze overeenkomst en zijn verheugd met de terugkeer van Hummel bij Sunderland. Hoewel meerdere merken interesse hadden ijn een samenwerking met ons, was het voor onze eigenaren prioriteit om te kiezen voor een overeenkomst op maat. Het aanbod van Hummel viel direct op, omdat daar bleek dat onze cultuur en toekomst omarmd worden. We zijn erg verheugd met de nieuwe collectie die vanaf deze zomer gelanceerd worden. Onze fans verdienen het beste en dat blijkt ook uit deze overeenkomst. Het is voor onze mensen, onze club en onze stad.'' Neil Burke, CEO van Hummel, onderstreept dit: We zijn erg blij met de bekendmaking van dit partnership met Sunderland. 30 jaar nadat we afscheid van elkaar namen, zijn we weer herenigd. Met deze deal benadrukt onze aanwezigheid in het hart van het Engelse voetbal en is een belangrijke mijlpaal in onze wereldwijde strategie. Ik wil nog iets meegeven aan de supporters van Sunderland: Jullie zijn het levensbloed van deze club, en het is een eer voor ons om opnieuw aan jullie zijde te staan. Samen gaan we vooruit, verenigd in onze toewijding aan de beste kwaliteit en het blijvende erfgoed van Sunderland AFC!''

De Hummel Sunderland AFC voetbalshirts 2024-2025 worden na 1 juli officieel gelanceerd. Dan gaat namelijk de deal in en hebben we ongetwijfeld weer nieuws! De nieuwste Sunderland voetbalshirts kun je alleen bestellen in de officiële fanshop. Ben je op zoek naar een retro shirt? Check het in de onderstaande fanshop! 

Hummel kledingsponsor Sunderland vanaf 2024-2025