Het AIK Stockholm Behrens voetbalshirt 1891 - 2020

De Zweedse voetbalclub AIK Stockholm staat de laatste jaren bekend om haar vette en classy voetbalshirts. Ook het nieuwe tenue van AIK past perfect bij die traditie! Deze week hebben de club en kledingsponsor Nike namelijk het zogenaamde Behrens voetbalshirt gelanceerd! Dit zogenaamde Behrens voetbalshirt draagt AIK tijdens een aantal thuiswedstrijden in de Friends Arena in Stockholm.

Het nieuwe tenue van AIK Stockholm is een ode aan boekdrukker Isidor Behrens. In 1891 besloot de 23 jarige Behrens om een sportclub op te richten, waar iedereen lid van kon worden. Zo ontstond de club Allnmänna Idrottsklubben (letterlijk vertaald: de sportclub van iedereen). Sinds 1891 heeft AIK de reputatie opgebouwd als één van de meest stijlvolle voetbalclubs van de wereld , een reputatie die bovendien kracht werd bijgezet door de term ‘’Smokinglirare’’, een bijnaam die aan de club gegeven is door de rijke historie die het heeft. Deze term dateert met name van de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. In deze periode was AIK een getalenteerd team die een bepaalde elegantie uitstraalde. Nog steeds staat elegantie hoog in het vaandel bij de Zweedse club. Jonge spelers worden niet alleen binnen het veld opgeleid zich goed te gedragen, maar ook buiten het veld. De elegantie is sinds jaar en dag doorgevoerd in het design van het tenue van de club en dit kan ook van het nieuwe ‘’Behrens’’ voetbalshirt gezegd worden.

Het nieuwe AIK Stockholm Behrens voetbalshirt is geheel wit en bevat een klassieke polokraag. Het logo van de club op de linkerborst is groter dan we gewend zijn en straalt in alles retro uit! Het retro design komt ook weer terug in het logo van Nike. De swoosh op de rechterborst is namelijk wit, waardoor deze bijna niet zichtbaar is. Het tenue wordt compleet gemaakt door een marine blauw retro voetbalbroekje en ook de kousen zijn donkerblauw met aan de bovenkant twee brede, gele banen. Met de opbrengsten uit de verkoop van de tenues is de club ook nog eens galant. De opbrengsten worden namelijk geschonken aan 129 jongeren, die hierdoor kennis kunnen maken met verschillende sporten op het zogenaamde Stadium Sportcamp. Dit project heeft de club in samenwerking met Nike bedacht: ‘’Sport has the power to change the World for the better.’’

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het elegante AIK Stockholm Behrens voetbalshirt, waarin vanaf nu spelers als Larsson, Asani, Goitom, Ylätupa, Tihi, Ofori en andere spelers te zien zijn. Helaas kun je dit tenue alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts voor 2020-2021? Check het in deze winkel!