Feyenoord uitshirt 2023-2024

Het nieuwe Feyenoord uitshirt 2023-2024 is nu ook officieel gelanceerd. Evenals het thuisshirt bevat het uitshirt verwijzingen naar een voetbalshirt uit het verleden! In dit voetbalshirt speelt het team van trainer Arne Slot vooral de uitwedstrijden in de Eredivisie. Dit seizoen bevat de collectie maar liefst vier nieuwe Feyenoord voetbalshirts. Naast het thuis- en uitshirt bevat de collectie ook een alternatief uitshirt/3e voetbalshirt. Tijdens sommige uitwedstrijden draagt de kampioen van Nederland namelijk het wit/groene Feyenoord 3e voetbalshirt en tijdens de Europese uitwedstrijden het grijze Feyenoord 4e voetbalshirt.  Vanaf dit seizoen is Castore Sportswear verantwoordelijk voor het design en de productie van de Feyenoord voetbalshirts. Het Britse sportmerk en de Rotterdammers tekenden eerder dit jaar een contract tot medio 2029.

Geïnspireerd door het uitshirt van 1998-1999

Het Feyenoord uitshirt 2023-2024 is geïnspireerd door het uitshirt van het seizoen 1998-1999. Dit was het seizoen waarin Feyenoord met spelers als Bosvelt, Fraser, van Gastel, van Gobbel, Bonaventure Kalou, Bert Konterman, Patrick Paauwe, Kees van Wonderen, John Dahl Tomasson en Julio Cruz voor de veertiende keer in de geschiedenis kampioen van Nederland werd. Destijds was adidas kledingsponsor van de Rotterdamse voetbalclub. Deze functie vervulde het Duitse sportmerk namelijk ook al van 1990 tot 2000.

Waar het Feyenoord uitshirt van het seizoen 1998-1999 volledig donkerblauw met enkele witte accenten (zoals de adidas strepen, de V-hals en de lijnen van de polokraag) had, heeft het nieuwe Feyenoord uitshirt 2023-2024 een all-over print in verschillende tinten blauw. Dit betreft een patroon van diagonale vlakken en rutien met een vervagend design. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met witte accenten. De donkerblauwe V-hals bevat een dunne, witte lijn en de band aan de onderkant van de mouwen is ook wit. Op de schouders bevindt zich een donkerblauw vlak, dat geflankeerd wordt door een dunnere witte lijn. Ook de sponsorlogo's op de voorkant van het uitshirt zijn wit. De rechterborst bevat het logo van Castore en hoofdsponsor EuroParcs staat op het midden van het voetbalshirt. Het logo van de Eredivisie kampioen prijkt op de linkerborst. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: navy blauw/wit. De linkermouw bevat het logo van TOTO, op de achterzijde van het uitshirt staat het logo van Prijsvrij en de rechtermouw bevat tijdens de Eredivisie wedstrijden de gouden Eredivisie kampioensbadge. In de nek op de achterzijde van het uitshirt prijkt ook weer het oprichtingsjaar: 1908. 

Het Feyenoord uittenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje, maar kan ook gecombineerd worden met een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een donkerblauwe taping met geometrische vormen. De kousen zijn wit met contrasterende accenten.

Extra informatie 

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: De Castore Sportswear tenues zijn gemaakt van een lichtgewicht en rekbaar materiaal, voor een atletische pasvorm. In de tenues is een speciale technologie verwerkt, welke zorgt voor ventilatie en afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues.
  • Pasvorm: Normaal 

Feyenoord uitshirt bestellen

Het Castore Feyenoord uitshirt 2023-2024 kun je pas vanaf de officiële lancering in juli bestellen. Dit zijn de prijzen van de voetbalshirts:

  • Volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 89,95
  • Kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176): € 64,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 34,95
  • Kousen: Vanaf € 17,95

In deze winkels kun je de Feyenoord voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer! 

Feyenoord uitshirt 2023-2024
Feyenoord uitshirt 2023-2024
Feyenoord uitshirt 2023-2024