FC Dordrecht draagt frikandellen voetbalshirt tijdens play-offs 2024

FC Dordrecht en kledingsponsor Capelli hebben ter gelegenheid van 1 april een wel heel speciaal voetbalshirt gelanceerd. Dat heeft alles te maken met het design, maar daarover straks meer. De club gaf op haar website aan dat het in dit voetbalshirt de play-offs wedstrijden voor promotie naar de Eredivisie speelt. Dit bleek om een 1 april grap te gaan. Toch is het design het bespreken waard, gezien het design. 



Het FC Dordrecht play-offs voetbalshirt 2024 heeft namelijk een all-over print van een frikadel speciaal. Dit thema is niet uit de lucht gegrepen. Achter het shirt bevindt zich namelijk een verhaal. Voor dat verhaal moeten we terug naar 1954. Dit was het jaar waarin slager Gerrit de Vries, bekend om zijn overheerlijke gehaktballen, omwille van een wetswijziging zijn gehaktballen moest veranderen. Hij wilde niet tornen aan het recept. Wel kwam hij met het lumineuze idee om de vorm van de snack te veranderen. De gehaktbal kreeg een langwerpige vorm en dit betekende de geboorte van de frikandel. De uitvinding van de frikandel, diep verankerd in de Dordtse cultuur, viert dit jaar het zeventigjarige jubileum. Deze mijlpaal mag volgens de club niet ongemerkt voorbij laten gaan en staat symbool voor de trots, traditie en onbreekbare band tussen de club en de stad Dordrecht!

Het voetbalshirt heeft een all-over print van een frikandel, rijkelijk belegd met mayonaise en ketchup. Het voetbalshirt heeft een witte ronde hals en uiteraard staan alle logo’s op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het logo van Capelli, de linkerborst het FC Dordrecht logo en op het midden staat hoofdsponsor keukenwarenhuis.nl. Op het tenue staan bovendien de logo’s van Mysteryvoetbalbox.nl, Energiek Dordt, Prezon Green Energy en Albert Heijn Van der Poel. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte sokken.

Het FC Dordrecht frikandellen voetbalshirt kun niet bestellen in de officiële FC Dordrecht shop!Hier vind je uiteraard wel de andere FC Dordrecht tenues! 

FC Dordrecht draagt frikandellen voetbalshirt tijdens play-offs 2024
FC Dordrecht draagt frikandellen voetbalshirt tijdens play-offs 2024