De top 5 Nederlands Elftal hoodies voor het WK of EK

Euro 2020 staat voor de deur! Na zes jaar doet het Nederlands Elftal eindelijk weer mee aan een groot eindtoernooi. Dat betekent niet alleen dat de Nederlands Elftal voetbalshirt populair is, ook naar andere Nederlands Elftal kleding is er net voor en tijdens het toernooi veel vraag. Met name als deze items ook nog eens perfect zijn om in je vrije tijd te dragen. Één van die populaire items is een hoodie of trui van Oranje. In dit blog zetten we de meest populaire Nederlands Elftal hoodies op een rijtje en geven we natuurlijk ook aan waar je deze kunt bestellen.

1. De Nederlands Elftal core hoodie van Nike

Één van de meest populaire Nederlands Elftal hoodies is de officiële DNT (Dutch National Team) x Nike Core hoodie. Deze trui wordt door Nike en de KNVB tegelijkertijd gelanceerd met de officiële voetbalshirts en tenues. Ook de nieuwe Euro 2020 collectie van Nederland bevat weer een zogenaamde core hoodie. Deze Nike Nederlands Elftal trui is dit jaar beschikbaar in twee verschillende kleuren, namelijk in het blauw en zwart. Deze hoodies hebben een hoge hals met twee touwtjes en bevatten een capuchon. Op de linkerborst van deze truien prijkt het officiële KNVB logo en de swoosh van Nike is verwerkt aan de onderkant van de mouwen. Deze officiële Oranje hoodie van Nike kun je zowel voor volwassenen als kinderen bestellen en heeft een prijs van € 64,95 voor volwassenen en € 54,95 voor kinderen. Voor zowel kinderen als volwassenen is de core hoodie vanaf eind maart 2020 beschikbaar in het zwart en blauw. Deze bestel je zowel in deze SHOP of in de officiële NIKE SHOP

2. De oranje Holland hoodie van FC Eleven

Vind je het jammer dat Nike dit jaar geen oranje (kleurige) Nederlands Elftal trui heeft uitgebracht. Wees niet getreurd! Deze zijn er wel, maar dan van een ander merk. Het Italiaanse modemerk (met een knipoog naar voetbal) heeft namelijk wel een oranje Nederland trui in haar assortiment. Heb je oog voor vervlogen en succesvolle Nederlands Elftal tijden, dan is dit echt de perfecte hoodie voor jou! Deze hoodie bevat namelijk een ''rugnummer'' op de achterkant van de trui en de stijl en het font van dit rugnummer (9) is geheel in stijl van de officiële bedrukking die Oranje op de tenues droeg tijdens het WK van 1974, het toernooi waar Oranje de finale haalde, maar verloor van West Duitsland. Is nummer 9 niet jouw rugnummer? Dan geeft FC Eleven je een andere mogelijkheid. Je kunt door het merk ook een eigen naam en nummer op de achterkant van de hoodie laten bedrukken. Deze bedrukking is ook weer dezelfde stijl en hetzelfde font als de officiële Nederlands Elftal bedrukking van 1974. De oranje Holland trui is wel alleen beschikbaar voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL. Ook deze hoodie heeft een prijs van € 64,95 en bestel je exclusief in deze winkel!

Oranje Nederlands trui

3. De Holland Anorak hoodie

Wil je nog wat modieuzer voor de dag komen dan met een ''gewone'' hoodie? Ook dat is mogelijk! Tegenwoordig heeft FC Eleven ook een zogenaamde anorak hoodie in het assortiment. Je weet wel, zo'n hoodie met een rits over de borst en een speciaal vlak over het midden. Ook deze hoodie bevat een knipoog naar vervlogen tijden. Op de linkerborst van de Holland X FC Eleven Anorak hoodie prijkt namelijk nummer 12 en dit nummer heeft dezelfde stijl als de officiële Nederlands Elftal bedrukking van 1988, het jaar waarin het Nederlands Elftal het EK won. Verder bevat de trui de naam van ons land op het opbergvlak met daaronder de Nederlandse driekleur. Wil je het weer wat meer oranje? Dan heeft FC Eleven ook een zwarte anorak hoodie met oranje logo's. Op deze trui prijkt op de linkerborst een super vet embleem van de Hollandse leeuw! Ook de Holland anorak hoodie is alleen beschikbaar voor volwassenen en heeft een prijs van € 69,95. Bestel de Nederland Anorak hoodie exclusief in deze SHOP! 

Nederlands Elftal Anorak hoodie

4. De Nederlands Elftal trui voor kinderen

Inmiddels zijn hoodies voor kinderen ook populair. We hadden het net al over de Nike Nederlands Eltal core hoodie. Ook andere merken hebben Nederland truien voor kinderen in hun assortiment. Deze bestel je al voor kinderen in de leeftijd van 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15 jaar. De Holland hoodie voor kinderen kun je namelijk bestellen in de maten 122, 128, 140, 152 en 164. De gemene deler bij deze casual hoodies is dat op de linkerborst de Hollandse leeuw staat en deze natuurlijk perfect zijn om Nederland mee aan te moedigen tijdens een EK, WK of andere interlands.

5. De Nederlands Elftal windrunner

De laatste ''hoodie'' die onze top vijf completeert mag officieel geen hoodie genoemd worden. Toch doen we het, omdat het een super vet jack betreft. We hebben het hier over de officiële Nederlands Elftal Nike windrunner.  Ook dit jaar bevat de officiële Nederlands Elftal KNVB X Nike collectie weer een gave windrunner met een capuchon. Het windjack van Nike wordt helaas vrijwel nooit door de spelers van Oranje gedragen, maar is wel een gaaf jack om in je vrije tijd te dragen. Dit jaar heeft de Nederlands Elftal windrunner verschillende kleuren. De bovenkant van het jack is wit en de onderkant is grijs. Beide delen worden gescheiden door een baan in de vorm van een v. Deze zogenaamde chevron baan is iconisch voor de windrunners van Nike. De windrunner brengt ook wat heritage met zich mee. In 1978 lanceerde het Amerikaanse sportmerk voor het eerst kleding uit en één van de eerste items uit de kledinglijn van het merk was de windrunner. Sindsdien bevatten de windjacks al deze v-band. De rits van het jack is oranje en hetzelfde geldt voor het KNVB logo op de linkerborst en de binnenvoering van de capuchon. Ook de ritsen van de zakken zijn oranje en de Nike swoosh op de rechterborst is zwart. De windrunner is door Nike voor zowel kinderen als voor volwassenen uitgebracht en bestel je al vanaf € 69,95! Bestel de windrunner vanaf eind maart in deze SHOP of in de officiële NIKE SHOP. Hier vind je ook andere Nederlands Elftal trainingskleding, zoals het nieuwste Nederlands Elftal trainingspak.

Nederlands Elftal windrunner 2020