Cruz Azul voetbalshirts 2019

Ook de Mexicaanse voetbalclub Cruz Azul heeft vanaf nu een nieuwe kledingsponsor. Het Spaanse sportmerk verzorgt namelijk vanaf dit seizoen de voetbalshirts van de club. JOMA lanceerde direct na de bekendmaking van de deal de nieuwe voetbalshirts voor 2019. In deze tenues speelt Cruz Azul de Mexicaanse Clausura wedstrijden in 2019. Joma volgt Under Armour op, dat sinds 2014 de official supplier van de club was. Hieronder bespreken we zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Aztekenstadion in Mexico Stad.

Cruz Azul thuisshirt 2019

De nieuwe voetbalshirts van ''Los Cementeros'' werden door Joma gepresenteerd onder het motto: ''EternamenteAzul.'' Het Cruz Azul thuisshirt is overwegend blauw en bevat een kleine, opstaande kraag met een rode binnenkant en knoopjes. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen bevat rode details. Hier bevindt zich namelijk een subtiele rode en witte lijn. Het logo van JOMA prijkt op de rechter borst en komt ook weer terug op de schouders van het voetbalshirt. Sponsor Cremento Cruz Azul prijkt op het midden van de tenues. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en blauwe kousen met rode en witte details.

Cruz Azul uitshirt 2019

Het Cruz Azul uitshirt voor 2019 is ook niet super spannend. Het shirt is wit met een kleine, blauw/witte y-kraag. Onder de oksels bevindt zich ook een blauw vlak en in de bies bevindt zich een subtiele blauwe lijn. De logo's van de club, Joma en de hoofdsponsor staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen.

Omdat Cruz Azul een nieuwe kledingsponsor heeft, hebben we hieronder nog een lijstje gemaakt van alle kledingsponsoren uit de historie van de Mexicaanse club. Helaas zijn de voetbalshirts van Cruz Azul vooralsnog niet in de Europa te bestellen. Ben je op zoek naar andere shirts van Mexicaanse clubs? Check het exclusief in deze winkel!

Geschiedenis kledingsponsoren Cruz Azul

Periode Merk
1992-1996 Azul Sport
1996-2001 Fila
2002-2014 Umbro
2014-2018 Under Armour
2019 -  JOMA