Corinthians 4e voetbalshirt 2023 ontworpen door fan

Corinthians en Nike hebben een nieuw voetbalshirt toegevoegd aan de collectie voor het seizoen 2023-2024! Dit betreft het Corinthians 4e voetbalshirt 2023-2024! Het tenue is ontworpen door Leonardo Fojo. De supporters hadden de afgelopen weken de gelegenheid om te stemmen op verschillende designs en het ontwerp van Leonardo Fojo won uiteindelijk met 56% van de stemmen. Het voetbalshirt wordt door Corinthians dit seizoen in een aantal uitwedstrijden gedragen, zoals ook de andere Corinthians voetbalshirts 2023-2024. Nike is verantwoordelijk voor de productie van dit Corinthians voetbalshirt. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2003 de kledingsponsor van de voetbalclub uit of São Paulo.

Het Corinthians 4e voetbalshirts 2023-2024 is geïnspireerd door één van de eerste voetbalshirts van de club. Het eerste voetbalshirt van Corinthians werd geïntroduceerd in 1910. Hoewel de club gedurende het grootste deel van haar geschiedenis bekend stond om de kleuren zwart en wit, bestond het oorspronkelijke tenue van Corinthians uit crèmekleurige voetbalshirts en zwarte voetbalbroekjes. Dit bleek echter geen gelukkige keuze te zijn, omdat de crèmekleurige voetbalshirts bij het wassen geleidelijk aan wit werden, wat een kostbare aangelegenheid was voor een pas opgerichte club. Daarom werden al snel na de oprichting de officiële shirtkleuren veranderd naar wit. In 1954 werd het traditionele tenue geïntroduceerd met dunne witte strepen op een zwarte achtergrond en sindsdien fungeert dit als het alternatieve tenue.

Het Corinthians 4e voetbalshirt 2023-2024 is crème met zwarte accenten. De driehoek onder de hals is zwart en hetzelfde geldt voor de gevouwen kraag. De gevouwen kraag bevat ook nog een subtiele crème gekleurde lijn. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De logo's staan gecentreerd op het voetbalshirt. Het logo van Corinthians betreft het oude clublogo, bestaande uit de initialen van de club: CP (Corinthians Paulista). Onder het clublogo prijkt het logo van Nike in het zwart. Ook de band aan de onderkant van het tenue is zwart. Het tenue bevat ook nog een klein detail. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt staat de tekst: ''é o time do povo'' (betekenis: het team is van het volk). Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en crème kousen met contrasterende accenten.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Dit Corinthians voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Braziliaanse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere Corinthians voetbalshirts? Bestel het in de onderstaande winkels! 

Corinthians 4e voetbalshirt 2023 ontworpen door fan
Corinthians 4e voetbalshirt 2023 ontworpen door fan
Corinthians 4e voetbalshirt 2023 ontworpen door fan