COPA Football AC Milan collectie eert het team van 2003

December is traditiegetrouw al de maand van de retro collecties! Waar adidas vandaag de adidas Originals Bayern München jaren ’70 collectie lanceerde, heeft ook COPA Football een retro collectie voor AC Milan gepresenteerd. Helaas betreffen dat geen retro voetbalshirts (hopelijk volgen deze nog), maar een casual collectie, geïnspireerd door het winnen van de Champions League in 2003. Nu willen veel Ajacieden daar waarschijnlijk niet aan herinnerd worden (AC Milan schakelde Ajax uit in de halve finale), feit is wel dat er twintig jaar geleden een aantal legendes bij ‘’I Rossoneri’’ speelden, die met deze collectie geëerd worden. De collectie bestaat uit verschillende hoodies, t-shirts en natuurlijk ook sokken!

Het team van AC Milan tijdens het seizoen 2002-2003 herbergde alleen maar echte winnaars: Dida, Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Rui Costa, Shevchenko, Inzaghi, Redondo, Rivaldo, Ambrosini en Jon Dahl Tomasson! Omdat AC Milan in het seizoen 2001-2002 op een teleurstellende vier plaats was geëindigd, moest de club aantreden in de voorronde van de Champions League. In de voorronde ontsnapten de Milanezen maar ternauwernood. In de heenwedstrijd in San Siro tegen Slovan Liberec won de club met 1-0 en de uitwedstrijd ging met 2-1 verloren. Door het doelpunt van Inzaghi in Liberec bereikte AC Milan de groepsfase van het toernooi. In een poule met RC Lens, Deportivo La Coruna en Bayern München wonnen de Italianen de eerste vier wedstrijden, waardoor het zich plaatste voor de volgende groepsfase. De laatste twee wedstrijden in de groepsfase (uit tegen RC Lens en thuis tegen Deportivo) verloor AC Milan.

In de tweede groepsfase speelde AC Milan tegen Real Madrid, Borussia Dortmund en Lokomotiv Moskou. Ook de eerste vier wedstrijden in deze poule won de club van trainer Carlo Ancelotti, zij het op Italiaanse wijze: alle wedstrijden eindigden namelijk in een 1-0 overwinning. Ook de laatste twee wedstrijden van deze poule verloor AC Milan. Echter ook toen deed het er ook niet meer toe. In de kwartfinale nam AC Milan het op tegen het Ajax van Ronald Koeman. De eerste wedstrijd in de Amsterdam Arena eindigde in 0-0. De tweede wedstrijd in San Siro was echter bloedstollend spannend! In de 30ste minuut scoorde Filippo Inzaghi de 1-0. Jari Litmanen maakte in de 63ste minuut de gelijkmaker, waarna Shevchenko AC Milan twee minuten later weer op voorsprong bracht. Steven Pienaar scoorde met een schuiver weer de gelijkmaker. Pas in de 90ste maakte AC Milan het verschil. Op aangeven van Inzaghi tikte ex-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson de 3-2 binnen, waardoor AC Milan de halve finale bereikte.

In de halve finale speelde AC Milan tegen stadsgenoot Inter Milan. Ook deze heenwedstrijd eindigde in een bloedeloos gelijkspel. De tweede wedstrijd, waarbij Inter Milan thuis speelde, eindigde in 1-1. Door het doelpunt (Shevhenko) op vreemde bodem bereikte AC Milan de finale van het kampioenenbal. Daarin troffen de Rossoneri opnieuw een Italiaanse tegenstander: Juventus. Deze finale vond op 28 mei 2003 plaats in Old Trafford in Manchester. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat bleek ook tijdens de finale. De finale was een verdedigend schouwspel en na 90 minuten stond het dan ook 0-0. Ook de verlenging bood geen soelaas, waardoor strafschoppen de uitkomst moesten bieden. Hoewel AC Milan twee strafschoppen miste, deed Juventus het nog slechter. Bij Juventus misten Trezeguet, Zalayeta en Montero. Hierdoor kon AC Milan voor de zesde keer in de geschiedenis de Europa Cup I omhoog houden!

De COPA Football AC Milan 2003 T-Shirts zijn geheel in stijl van de clubkleuren van AC Milan (rood, zwart en wit) en bevatten een embroidery van de elf basisklanten tijdens de Champions League finale op de linkerborst op een print van het team op een t-shirt. Hetzelfde geldt voor de twee hoodies uit de collectie. Op de achterkant van deze items staan alle uitslagen van de Champions League reeks van het seizoen 2002-2003. De collectie bevat ook een aantal gave sokken, waarop een aantal sterspelers van het team geborduurd zijn: Shevchenko, Kaká (die transfereerde in juli 2003 naar AC Milan) en Inzaghi.

De AC Milan X Copa Footbal 2003 collectie kun je  vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL). De T-Shirts zijn € 39,95, de hoodies € 69,95 en de sokken € 11,95.