Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023 is officieel gepresenteerd door de club en kledingsponsor Puma met het motto: ''Auf dem Platz und der Tribüne vereint.'' In dit nieuwe tenue speelt Borussia Dortmund de Champions League, Bundesliga en DFB Pokal uitwedstrijden in 2022-2023. Puma is opnieuw de producent van alle Borussia Dortmund voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds medio 2012 de kledingsponsor van Dortmund en het contract loopt nog zeker door tot de zomer van 2026. Eerder presenteerden beide partijen al het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023

Borussia Dortmund uit shirt en tenue 2022-2023

Iedere twee weken zit het Signal Iduna Stadion vol met fanatieke Borussia Dortmund supporters, die hun club zelfverzekerd, luid en opzwepend aanmoedigen met hun voetbalshirts, shawls en vlaggen! Dit vormt dit jaar de inspiratie van het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023. Zoals altijd is het Borussia Dortmund uitshirt overwegend zwart en dit jaar bevat het tenue op de rechterkant een all-over print van ruiten in verschillende oppervlaktes. De ruiten hebben verschillende oppervlaktes en symboliseren de vlaggen, shawls en spandoeken in het Signal Iduna Stadion. Dit design lijkt erg op de print op het Kroatië uitshirt 2020-2021. Verder is het Borussia Dortmund voetbalshirt geheel zwart met gele accenten. De V-hals bevat een gele band en ook de band aan de onderkant van de mouwen is geel. Bovendien is het logo van Puma op de rechterborst en de mouwen geel. De linkerborst bevat dit seizoen weer het clublogo.  Boven de badge van BVB staan twee gouden sterren, welke verwijzen naar de acht kampioenschappen, waarvan de laatste van 2012 dateert. Op het midden van het tenue prijkt het logo van hoofdsponsor 1&1 in het zwart/wit. Het hostingbedrijf is sinds de zomer van 2020 de hoofdsponsor van Dortmund en staat alleen op de tenues in de Bundesliga wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de DFB Pokal en Champions League prijkt het logo van Evonik op de tenues. Het chemicaliënbedrijf is al sinds 2007 verbonden aan de club. De linkermouw bevat het logo van subsponsor OPEL. Het tenue bevat ook nog een tweetal subtiele details. In de nek op de achterzijde van het tenue staat in het geel: ''#BorussiaVerbindet'' en daaronder prijkt de naam van de club: DORTMUND. Het Borussia Dortmund uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje, waarop in het geel de logo's van de club en Puma staan. De kousen zijn zwart en bevatten vijf horizontale gele banen. Op de kousen staat bovendien het oprichtingsjaar van Borussia Dortmund: 1909.

De Borussia Dortmund tenues zijn opnieuw uitgerust met de nieuwste technologieën. De authentic voetbalshirts bevatten de Ultraweave technologie. Deze voetbalshirts wegen slechts 72 gram, zijn bijna geheel naadloos en staan in het teken van snelheid en dynamiek. Zowel de authentic als de replica voetbalshirts zijn daarnaast komend seizoen weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Dit systeem zorgt voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Haller, Reus, Adeyemi, Bellingham, Moukoko, Reyna, Hummels, Brandt, Süle, Akanji, Witsel, Malen en nog meer spelers. 

Borussia Dortmund uitshirt bestellen

Het Puma Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De tenues hebben dezelfde prijzen als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 19,95. In deze webshops kun je de Borussia Dortmund voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Borussia Dortmund bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen.

Bestel je Borussia Dortmund uitshirt altijd in deze Borussia Dortmund fanshop

of deze SHOP!

Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023

Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023

Borussia Dortmund uitshirt 2022-2023