Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024

Het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024 is vandaag officieel gepresenteerd door de club en kledingsponsor Puma. Vorig jaar kregen de fans van Borussia Dortmund de kans om zelf een voetbalshirt te ontwerpen. Hieruit werden door de club vervolgens vijf mogelijke designs gekozen, waarop de fans hun stem konden uitbrengen. Het winnende design komt van de hand van Borussia Dortmund supporter Timo Ronge. In dit nieuwe tenue spelen ''Die Schwarzgelben'' de Bundesliga, Champions League en DFB Pokal thuiswedstrijden in het Signal Iduna Park gedurende het seizoen 2023-2024. Ook dit jaar is Puma weer de producent van de Borussia Dortmund voetbalshirts. Het Duitse sportmerk heeft deze functie al sinds het seizoen 2012-2013.

Geïnspireerd door het Signal Iduna Park

Het Puma Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024 is een eerbetoon aan het stadion van de club: Signal Iduna Park. Sinds 1974 speelt de Bundesliga club haar voetbalshirt in het vroegere Westfalenstadion. Het silhouet van de thuishaven is nu vereeuwigd in het nieuwe tenue! Het voetbalshirt is uiteraard een combinatie van zwart en geel en bevat op het midden een silhouet van het stadion van de club. De bovenkant van het voetbalshirt is geel en de onderkant is zwart. Beide delen worden gescheiden door een diagonale lijn, geïnspireerd door de diagonale lijnen die de club vaak in haar branding gebruikt. Het silhouet van het stadion staat op het gele gedeelte en is ook zwart. Onder het silhouet bevindt zich een speciale structuur die symbool staat voor de kolenindustrie en de roots van het Ruhrgebied. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is zwart. Het logo van kledingsponsor Puma staat op de gebruikelijke plekken, namelijk op de rechterborst en de mouwen. De linkerborst is uitgerust met het logo, inclusief twee zwarte sterren, die verwijzen naar de acht kampioenschappen: 1956, 1957, 1963, 1995, 1996, 2002, 2011 en 2012. Hoofdsponsor 1&1 prijkt tijdens de Bundesliga wedstrijden weer op de Borussia Dortmund voetbalshirts en tijdens de wedstrijden in de DFB Pokal en in Europa staat het logo van Evonik op de Borussia Dortmund tenues. Het tenue bevat ook nog twee details. De binnenkant van de hals is uitgerust met een speciale graphic met de tekst: ''DESIGN DATT DING''. Op de achterzijde van het tenue prijkt in de nek het motto van de club: #DORTMUNDVERBINDET. 

Het Borussia Dortmund thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje. Dit voetbalbroekje bevat aan de achterzijde een gele band. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en Puma. De kousen van het Borussia Dortmund thuistenue bevatten zwarte en gele blokken. 

Extra kenmerken Borussia Dortmund voetbalshirts

  • Materiaal: 100% polyester, waarvan zeker 20% gerecycled
  • Technologie: De replica voetbalshirts bevatten de Puma Dry Cell technologie en de authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen de Puma Ultraweave technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De Ultraweave technologie betreft een super lichte stof met een extra gestructureerde 4-way stretch, die het gewicht en wrijving vermindert. Dit komt ten goede aan de snelheid en de kracht van de spelers die het voetbalshirt dragen.

We hebben ook nog een reactie van de ontwerper van het voetbalshirt, Timo Ronge: ''Een voetbalshirt moet opvallen en herinnerd worden. Een fan moet zich kunnen identificeren met het thuisshirt. Wat maakt een thuiswedstrijd van Borussia Dortmund bijzonder? De fans, de Gelbe Wand en het stadion. Strepen en patronen zijn leuk, maar als je de kleuren en het logo verandert, laat je de sterren weg...''

Borussia Dortmund thuisshirt bestellen

Het nieuwe Puma Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. In vergelijking met vorig seizoen zijn de prijzen van de voetbalshirts verhoogd:

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Auhentic Ultraweave voetbalshirt (alleen voor volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Kousen: € 19,95

In de onderstaande winkels kun je de Borussia Dortmund voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de verschillende competitiebadges. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen.

Bestel het Borussia Dortmund thuisshirt altijd in deze Borussia Dortmund fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

of de PUMA SHOP! 

Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024
Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024
Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024
Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024
Borussia Dortmund thuisshirt 2023-2024