Bolivia voetbalshirts 2020-2021

De Boliviaanse voetbalbond en kledingsponsor Marathon hebben vandaag de nieuwe Bolivia Copa America 2020 voetbalshirts gelanceerd. In deze nieuwe tenues speelt het elftal van bondscoach César Farías de Copa America wedstrijden dit jaar. Het kampioenschap van Zuid-Amerika vindt dit jaar plaats in Argentinië en Colombia en tijdens dit toernooi strijd het Boliviaanse voetbalelftal in de Zuidzone poule tegen Argentinië, Chili, Paraguay , Uruguay en Qatar. Dit tenue wordt door het nationale elftal ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022.

Bolivia thuisshirt 2020-2021

Het Bolivia thuisshirt 2020-2021 is dit jaar overwegend donker groen met een design van dunne v-banen in een lichtere tint groen van de borst naar de onderkant van het tenue. Deze v-banen symboliseren de vleugels van de adelaar uit het logo van de voetbalbond. De mouwen van het Bolivia voetbalshirt hebben een iets lichtere tint groen en bevatten daarnaast aan de onderkant van de mouwen een dunne, gele lijn. Het tenue van Bolivia is verder uitgerust met een kleine v-hals. De rechterborst van het thuistenue bevat het logo van het Zuid Amerikaanse sportmerk Marathon. Het merk verzorgt sinds 2015 de tenues van ‘’La Verde.’’  Marathon verzorgt ook de Peru voetbalshirts. De linkerborst is voorzien van het embleem van de voetbalbond van het land, de Federación Boliviana de Fútbol (FB). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen met gele accenten.

Bolivia uitshirt 2020-2021

Het Bolivia Copa America uitshirt 2020 is dit jaar wit met verschillende groene details en accenten uit de kleuren van de Boliviaanse vlag. Het tenue wordt met name gekenmerkt door de kleurige band aan de onderkant van de mouwen. Deze band is donkergroen met daarin drie diagonale vlakken met dunne lijntjes in de kleuren van de vlag van het land. Deze vlakken zijn groen, geel en rood. Ook de v-hals van het uittenue is groen met fel groene accenten aan de zijkanten van de v-collar. De logo’s van de voetbalbond en Marathon op het nieuwe uitshirt zijn goud. Het uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met donkergroene details.

Check nog meer afbeeldingen van de nieuwe Bolivia tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Chumacero, Vace, Carlos Arce, Campos, Gilbert Álvarez en nog meer andere sterspelers. Deze voetbalshirts kun je vanaf april/mei bestellen in deze SHOP!