Boca Juniors lanceert retro voetbalshirt 1913 opnieuw

Boca Juniors en kledingsponsor adidas hebben vandaag een speciaal voetbalshirt gelanceerd ter ere van het feit dat Boca Juniors al bijna 110 jaar op het hoogste niveau van Argentinië speelt. Het voetbalshirt heeft exact hetzelfde design als het voetbalshirt van 110 jaar geleden. Dit betreft overigens niet het eerste voetbalshirt van de voetbalclub uit Buenos Aires. Boca Juniors werd namelijk in 1905 opgericht en speelde in de eerste acht jaar in verschillende andere voetbalshirts. Pas in 1913 werd het iconische blauwe voetbalshirt met de gele band door de club geïntroduceerd. Dit special edition voetbalshirt wordt door de club niet gedragen in officiële wedstrijden, maar het kan zo zijn dat de spelers dit voetbalshirt dragen tijdens de warming-up ter voorbereiding op één van de komende wedstrijden. Adidas is verantwoordelijk voor het design en de productie van dit Boca Juniors voetbalshirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2020 de kledingsponsor.

Ontstaansgeschiedenis Boca Juniors voetbalshirt

Het Boca Juniors retro voetbalshirt heeft exact hetzelfde design als het voetbalshirt waarin de club 110 jaar geleden haar debuut maakte in de Argentijnse Primera Division. Dit is dezelfde periode als waarin het bestuur van de club besloot om nieuwe clubkleuren aan te nemen. Tijdens de eerste drie seizoenen na de oprichting van de club speelde Boca Juniors in zwart/wit gestreepte, donkerblauw/wit gestreepte, roze en lichtblauwe shirts. In 1907 kwam hier verandering in. De aanleiding hiertoe was een wedstrijd tegen Nottingham de Almagro. Beide clubs droegen bijna exact dezelfde voetbalshirts. Om te bepalen wie in dit voetbalshirt mocht blijven spelen, speelden Boca Juniors en Nottingham de Almagro een wedstrijd, die Boca Juniors verloor. Het gevolg was dat Boca Juniors nieuwe clubkleuren aan moest nemen. Men besloot de kleuren aan te nemen van de eerste boot die aanmeerde in de haven van La Boca. Dat was een Zweedse boot en sindsdien speelt Boca Juniors in een blauw voetbalshirt met gele accenten. Van 1907 tot 1913 was dit een blauw voetbalshirt met een diagonale gele band en in 1913 werd het blauwe voetbalshirt met de horizontale gele band op de borst geïntroduceerd. Dit design bestaat al 110 jaar en is dus nooit verdwenen. Het Boca Juniors special edition voetbalshirt heeft exact dit design en wordt gekenmerkt door de retro kraag met touwtjes. Wat verder opvalt is dat de logo's van Boca Juniors en adidas op de borst ontbreken. Deze logo's zijn verwerkt in een label op de onderkant van het voetbalshirt. Het logo van Boca Juniors in dit label betreft het logo dat de club had in 1913. Het materiaal van het Boca Juniors retro voetbalshirt betreft een zacht katoen, welke naadloos aansluit op het lichaam.

Boca Juniors retro voetbalshirt bestellen

Het adidas Boca Juniors retro voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt is alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) beschikbaar en heeft een prijs van € 79,95. Check ook andere Boca Juniors retro voetbalshirts in deze SHOP of deze winkel.

Boca Juniors retro voetbalshirt 1913

Boca Juniors retro voetbalshirt 1913

Boca Juniors retro voetbalshirt 1913