Bayern Munchen special edition vrouwen voetbalshirt 2024 in teken Breast Cancer Awareness

Bayern München heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas en designer Lena Gercke (LeGe) een speciaal voetbalshirt gelanceerd voor het vrouwenteam van de club. Het voetbalshirt staat geheel in het teken van de ‘’Breast Cancer Awareness Month’’ oktober, waarin wereldwijd veel aandacht wordt besteed aan het vergroten van het bewustzijn over borstkanker. Dit nieuwe shirt wordt alleen door het vrouwenteam van Bayern München gedragen en dus niet door de mannen. Voor de mannen lanceerde adidas onlangs het special edition Oktoberfest voetbalshirt.

De basiskleur van het Bayern München vrouwen special edition voetbalshirt is zwart. Het shirt wordt verder gekenmerkt door het patroon van ruiten. Deze ruiten zijn geïnspireerd door de ruiten uit het clublogo en de vlag van Beieren. De ruiten zijn niet alleen in stijl van de clubkleuren (bordeaux/rood). Een aantal van de ruiten zijn namelijk roze, als verwijzing naar de ‘’Breast Cancer Awareness’’ maand. Het vrouwen voetbalshirt heeft verder alle kenmerken van het adidas TIRO24 template. Ter hoogte van de zijkanten en de oksels bevindt zich een diagonaal vlak in het roze. Dit is ook de kleur van de achterkant van de ronde hals, de adidas strepen op de schouders en het adidas logo op de rechterborst. De linkerborst bevat het clublogo van Bayern München. Dit betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de clubkleuren: roze/wit. Op het midden van het shirt staat het logo van de hoofdsponsor. Waar op de tenues van de mannen het logo van Telekom staat, prijkt op de vrouwenvoetbalshirts het logo van Allianz. Telekom staat overigens wel op de linkermouw van de vrouwen tenues. In de nek op de achterkant van het shirt staat het logo van het merk LeGer (by Lena Gercke). Daaronder staat de naam van de club. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart short met aan de zijkanten een roze golf. Op het voetbalbroekje ontbreken namelijk de adidas strepen. De sokken van het tenue zijn zwart en hebben aan de bovenkant een roze vlak met zwarte adidas strepen.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Michael Diederich, plaatsvervangend CEO van Bayern München reageert: “Bayern München is meer dan een voetbalclub. We pakken ook meerdere sociale vraagstukken aan. We zijn erg trots op de samenwerking met onze partners Allianz, Adidas en Lena Gercke bij het aanpakken van het belangrijke probleem van de preventie van borstkanker, en het feit dat we samen geld kunnen inzamelen voor DKMS (de Duitse Beenmergdonorbank).” Ook Lena Gercke, ontwerpster van het shirt, reageert: "Ik ondersteun al vele jaren DKMS en het 'look good feel better'-programma. Ik heb met eigen ogen gezien hoe het project patiënten moed en hoop heeft gegeven. Voor mij is het heel bijzonder dat we met ons tweede gezamenlijke FC Bayern-shirt nog meer bekendheid geven aan Oktobermaand en daarmee de aandacht vestigen op het screeningprogramma. Er zitten grote namen achter deze samenwerking en we zijn allemaal verenigd door het goede doel. Ik ben erg trots op onze samenwerking.”

Het special edition Bayern München vrouwen Breast Cancer Awareness voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële Bayern München winkel. Dit voetbalshirt heeft een prijs van € 99,95. Check ook andere FC Bayern München shirts in de onderstaande shops! Directe levering!

Bayern Munchen special edition vrouwen voetbalshirt 2024 in teken Breast Cancer Awareness
Bayern Munchen special edition vrouwen voetbalshirt 2024 in teken Breast Cancer Awareness
Bayern Munchen special edition vrouwen voetbalshirt 2024 in teken Breast Cancer Awareness
Bayern Munchen special edition vrouwen voetbalshirt 2024 in teken Breast Cancer Awareness