Dit is het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024

Bayern München en adidas starten het Oktoberfest seizoen traditiegetrouw met de lancering van het Oktoberfest voetbalshirt van de Rekordmeister. Dit jaar bevat de collectie niet alleen een voetbalshirts, maar ook nog andere kleding! Opvallend genoeg prijkt op het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt (evenals het op 3e shirt) niet het adidas performance logo, maar het adidas Originals logo. In het special edition voetbalshirt speelt het team van trainer Vincent Kompany alleen de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen op 28 september 2024.

Geïnspireerd door borduursels op lederhosen

Het adidas Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024 is dit jaar antraciet grijs en wordt gekenmerkt door het design van ruiten. In deze ruiten, die geïnspireerd zijn door de ruiten uit de vlag van de provincie Beieren, zijn flitsende strepen in twee tinten grijs verwerkt. Alle details op het shirt zijn beige. Op de borst van het shirt staan twee opvallende logo's. Het adidas logo op de rechterborst betreft namelijk het adidas Originals logo en het clublogo op de linkerborst betreft een speciaal FC Bayern München logo ter ere van het Oktoberfest. Rondom het clublogo bevinden zich namelijk versieringen die te maken hebben met het Duitse volksfeest. Deze versieringen zijn geïnspireerd door de borduursels op de traditionele lederhosen, die tijdens het feest gedragen worden. Het logo van Telekom staat op het midden van het shirt, de linkermouw is uitgerust met het logo van Allianz en op de schouders staan de adidas strepen in het beige.

Het Bayern München Wiesn (de Duitse benaming voor het Oktoberfest) tenue wordt compleet gemaakt door een donkergroen short (door adidas Jungle Ink genoemd) met aan weerszijden beige adidas strepen. Dit is ook de kleur van de logo's van de club en adidas op het short. De sokken van het Bayern München thuistenue zijn groen met aan de bovenkant een donkergroene band met daarin hetzelfde patroon als rondom het clublogo op de linkerborst. Op de sokken staat bovendien het adidas Originals logo in het beige.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

De Bayern München Oktoberfest collectie van adidas bevat dit jaar ook een speciaal adidas Originals Seasonal trainingsjack in het donkergroen en twee t-shirts in het beige en donkergroen. De spelers van Bayern München betreden het veld voorafgaande aan de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen is een speciaal jack dat geïnspireerd is door een janker. Dit is een traditionele Beierse jas, die door mannen gedragen wordt tijdens het Oktoberfest.

Bayern München Oktoberfest voetbalshirt bestellen

Het adidas Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het shirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Check ook de andere Oktoberfest items van de Duitse club in deze winkels!

Dit is het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024
Dit is het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024
Dit is het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024
Dit is het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024
Dit is het Bayern München Oktoberfest voetbalshirt 2024