AZ uitshirt 2024-2025 ode aan de Zaanstreek!

Het AZ uitshirt 2024-2025 is een ode aan de Zaanstreek! Met dit motto werd het nieuwe uittenue van de club uit Alkmaar officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Nike. In het nieuwe tenue speelt het team van trainer Maarten Martens de uitwedstrijden in de Eredivisie, de KNVB Beker en de Europa League tijdens het seizoen 2024-2025. Eerder presenteerde de club en Nike al het AZ thuisshirt 2024-2025.

Sinds de oprichting van AZ in 1967 heeft de club een sterke band gehad met de gemeenschap in de Zaanstreek! Veel spelers, supporters en medewerkers van de club komen namelijk uit de regio. De streek die bekend staat om de historische bezienswaardigheden en het industriële erfgoed, heeft de club gevormd tot wat het nu is! Het unieke karakter van de Zaanstreek is in één beeld samengevat in het AZ uitshirt 2024-2025. De body van het voetbalshirt is wit en bevat aan de onderkant een fotoprint van de wateren in de Zaanstreek met de iconische huisjes en molens, zoals we die bijvoorbeeld kennen van de Zaanse Schans. Qua template heeft het voetbalshirt alle kenmerken van het Nike Trophy IV template. Het voetbalshirt bevat een combinatie tussen een rechte hals en een diagonale hals. Onder de hals bevindt zich een opening met een zwarte driehoek. Ook de mouwen van het voetbalshirt zijn zwart en hetzelfde geldt voor alle logo’s op het tenue. De rechterborst bevat de swoosh van Nike en op de linkerborst staan de logo’s van de club en Kansino. Het AZ logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: zwart/wit. Hoofdsponsor Kansino staat ook op het midden van het tenue, rechtermouw is uitgerust met het logo van Cavallaro en op de achterkant staat Elfi als rugsponsor. Het AZ uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en witte sokken.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Het Nike AZ uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de officiële fanshop van de Eredivisie club. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 79,95 en voor kinderen € 74,95. Bestel hier ook de nieuwe trainingskleding en merchandising van de club!

AZ uitshirt 2024-2025 ode aan de Zaanstreek!
AZ uitshirt 2024-2025 ode aan de Zaanstreek!
AZ uitshirt 2024-2025 ode aan de Zaanstreek!