Ajax krijgt speciaal adidas voetbalshirt ter ere 125 jarig bestaan

Ajax en adidas lanceren in de komende maanden een speciaal Ajax voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan van de club. De Amsterdamse club werd op 18 maart 1900 opgericht en bestaat dan dus 125 jaar. Voor deze speciale gelegenheid roepen beide partijen een speciaal shirt in het leven, waarin het team van Francesco Farioli een aantal wedstrijden zal spelen. Footyheadlines bracht vandaag de eerste details naar buiten met betrekking tot het special edition Ajax voetbalshirt ter ere van de 125ste verjaardag!

Volgens footyheadlines wordt het adidas Ajax voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan overwegend off white (een iets donkerdere tint wit) met bordeaux rode accenten. Dezelfde kleuren werden gebruikt voor het Ajax 3e shirt 2024-2025. De bordeaux rode tint komt terug in de ronde hals, in de adidas strepen op de schouders en in de band aan de onderkant van de mouwen. Bovendien lijk het logo van adidas deze kleur te krijgen. Het is nog even de vraag welk logo adidas op het Ajax anniversary voetbalshirt gaat gebruiken. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit het adidas Originals logo wordt. Dit logo gebruikt het Duitse sportmerk op namelijk op meerdere anniversary voetbalshirts dit seizoen. Dit logo stond ook op de adidas tenues in de jaren ’70, ’80 en begin jaren ’90. Een ander opvallend detail op het Ajax tenue is het logo op de linkerborst. Hier staat namelijk geen Ajax logo, dus niet het moderne logo of één van de oude Ajax logo’s. Het had vrij logisch geleken dat hier bijvoorbeeld het logo had gestaan dat de club had bij de oprichting in 1900. Dit is dus niet het geval. Op de linkerborst prijkt namelijk een schild van het Wapen van Amsterdam. Dit wapen is rood met in het midden een zwart vlak met daarin de drie Andreaskruizen. De reden dat hiervoor gekozen is, is dat het jubileum van Ajax samenvalt met het 750 jarig jubileum van de stad Amsterdam. De stad werd namelijk gesticht in 1275. Het jubileum shirt van Ajax is zodoende ook een tribuut aan de stad Amsterdam. Waarschijnlijk staat het logo van Ziggo in het goud op het midden van het shirt. Bovendien heeft het shirt in de hals of op de achterkant een verwijzing naar het jubileum van de Amsterdammers. Het tenue wordt gecompleteerd door een off white voetbalbroekje met bordeaux rode details en ook de sokken hebben deze kleurencombinatie.

Nogmaals: de onderstaande afbeelding betreft een voorspelling en kan afwijken van hoe het shirt er uiteindelijk daadwerkelijk uit komt te zien. Het shirt wordt in de komende maanden officieel gelanceerd door de club en adidas. Het is nog niet zeker of dit is rond de oprichtingsdatum of rondom de jubileumwedstrijd die de Ajax Legends spelen tegen Real Madrid op 17 november.

Het adidas Ajax voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. Voor volwassenen is het shirt € 100,- en voor kinderen € 75,-. Check ook de huidige Ajax voetbalshirts in de onderstaande winkels. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Ajax krijgt speciaal adidas voetbalshirt ter ere 125 jarig bestaan